Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از سه ماه است که فتحعلی اویسی، بازیگر و کارگردان تلویزوین و سینما از دنیا رفته و در این مدت بارها از او به عنوان یکی از چهره‌های قدرنادیده شده‌ی هنر ایران یاد شد. امروز ۲۱ دی‌ماه اگر اویسی هنوز در میان ما بود شمع ۷۶ سالگی خود را خاموش می‌کرد.

به گزارش ایسنا، فتحعلی اویسی متولد ۲۱ دی‌ماه سال ۱۳۲۴ در شهر قم بود که ۱۳ مهرماه امسال درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سال ۱۳۵۳ از دانشگاه تگزاس آمریکا در رشته کارگردانی و بازیگری سینما فارغ‌التحصیل شد و یک سال بعد از اینکه به ایران برگشت، فیلم کوتاه «سه شنبه آخر» را ساخت و در سال ۱۳۵۷ با نقشی کوتاه در فیلم «قدغن» علیرضا داودنژاد بازیگری کرد.

اویسی در سال ۵۸، در فیلم «راهی به سوی خدا» به کارگردانی جلال مهربان بازی کرد و در دهه ۶۰ به دوران اوج کاری خود در بازیگری رسید و در فیلم‌های کارگردان‌های سرشناسی همچون ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی، و داریوش مهرجویی به عنوان بازیگر همکاری کرد.

«ناخدا خورشید» ناصر تقوایی در سال ۶۵، «پرنده کوچک خوشبختی» پوران درخشنده در سال ۶۶، «سرب» مسعود کیمیایی در سال ۶۶، «هی جو» منوچهر عسگری‌نسب در سال ۶۷، «گل سرخ» حمید تمجیدی در سال ۶۸، «ریحانه» علیرضا رییسیان در سال ۶۸، «هامون» داریوش مهرجویی در سال ۶۸، «سایه خیال» حسین دلیر در سال ۶۹، «حکایت آن مرد خوشبخت» غلامرضا حیدرنژاد در سال ۶۹ از آثار این بازیگر در آن دهه بودند.

او در دهه ۷۰ هم خیلی پرکار بود و در فیلم‌های «بانو» داریوش مهرجویی در سال ۷۰، «قرق» احمد هاشمی در سال ۷۰، «دلشدگان» علی حاتمی در سال ۷۰، «مسافران دره انار» یدالله نوعصری در سال ۷۰، «پرنده آهنین» علی شاه حاتمی سال ۷۰،  «پرواز را به خاطر بسپار» حمید رخشانی در سال ۷۱، «آخرین خون » منوچهر مصیری سال ۷۲، «بدل» جهانگیر جهانگیری سال ۷۲، «مرضیه» اسفندیار شهیدی سال ۷۳، «لژیون» ضیاءالدین دری در سال ۷۳، «می‌خواهم زنده بمانم» ایرج قادری در سال ۷۳،«اعاده امنیت» حمید رخشانی در سال ۷۴، «پاتک» علی اصغر شادروان در سال ۷۴، «حادثه در کندوان» جهانگیر جهانگیری در سال ۷۴، «همسفر» مهدی مدنی در سال ۷۶، «جهان پهلوان تختی» بهروز افخمی در سال ۷۶، «یک قدم تا مرگ» بهروز فرجی در سال ۷۷ و «مومیایی ۳» محمدرضا هنرمند در سال ۷۸ بازی کرد.

 «زندانی ۷۰۷» حبیب الله بهمنی در سال ۸۰ و «دوشیزه» محمد درمنش در سال ۸۱، «بله‌برون» داوود موثقی در سال ۸۲، «انتخاب» تورج منصوری و «بشارت منجی» نادر طالب‌زاده در سال ۸۳، «مسیح» نادر طالب‌زاده در سال ۸۴، «مادر زن سلام» خسرو ملکان و «کلاهی برای باران» مسعود نوابی در سال ۸۵، «چارچنگولی» سعید سهیلی در سال ۸۷، «افراطی‌ها» جهانگیر جهانگیری و «شیر و عسل» آرش معیریان در سال ۸۸، «چگونه میلیاردر شدم»‌ علی عبدالعلی‌زاده، «داماد خجالتی»‌ آرش معیریان، «دردسر بزرگ» مهدی گلستانه، «دزدان خیابان جردن» وحید اسلامی و «سه نفر روی یک خط» خسرو ملکان در سال ۸۹، «بازگشت به آینده» علی عبدالعلی‌زاده، «ساعت شلوغی» آرش معیریان در سال ۹۰، «بازنشسته‌ها» محسن ربیعی در سال ۹۱، «بازگشت لوک خوش‌شانس» مجید کاشی‌فروشان در سال ۹۳ از دیگر آثار این هنرمند در مقام بازیگر ثبت شده‌اند. 

اویسی همچنین در کنار بازیگری فیلم «مادر» را در سال ۶۳، «باو» در سال ۶۶ ، «مریم  و میتیل» در سال ۷۱ و «سربلند» را در سال ۷۳ به عنوان کارگردان ساخته بود.

او که در سریال‌های «دلیران تنگستان»، «سربداران»، «سردار جنگل» و «تنهاترین سردار» هم بازی کرده بود، در دهه ۸۰ با بازی در سریال‌های طنز «بدون شرح»، «کمربندها را ببندیم» و «باغچه مینو» مسیر کاری‌اش به نوعی تغییر کرد و اگرچه پیش‌تر در طنز متفات «کاکتوس» به کارگردانی محمدرضا هنرمند حضور داشت، اما برخی منتقدان سینمایی معتقدند سیاست‌هایی که در دهه ۸۰ با رواج ساخت آثار طنزی که به سوی نوعی ابتذال هم پیش رفتند به وجود آمد، در روند کاری هنرمندانی قدیمی و بااستعداد مثل فتحعلی اویسی بی‌تاثیر نبودند.

پی‌نوشت: عکس‌ها از منابع آرشیوی موزه سینما منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فتحعلی اویسی سال ۷۰ سال ۷۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۲۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رجب زاده: بازیکن لالیگایی، نقطه ضعف تیم ما بود

به گزارش ورزش سه، مهدی رجب زاده سرمربی تیم فجر شهید سپاسی پس از شکست تیمش مقابل گلگهر در جام حذفی در نشست خبری حاضر شد و گفت: هواداران با حضورشان ما را شرمنده کردند و متاسفم که نتوانستیم آن‌ها را شاد کنیم. برای ما باعث غرور است که تیممان این‌همه تماشاگر دارد و امیدوارم در بازی هفته آینده نیز ورزشگاه را پر کنند.

او ادامه داد: شاید اگر کسی بازی را ندیده باشد، با دیدن این نتیجه فکر کند تیم ما ضعیف عمل کرده است اما فکر می‌کنم مقابل تیم قدرتمند گل گهر نمایش بسیار خوبی داشتیم و اگر گل اول را نمی‌خوردیم، چنین نتیجه‌ای ثبت نمی‌شد. به بازیکنانم هشدار داده بودم که باید مواظب بازیکن لالیگایی حریف باشند اما تورس توانست در این بازی تاثیرگذار باشد و نتیجه را او رقم زد.

رجب‌زاده خاطرنشان کرد: گل گهر از ۴ موقعیت به ۳ گل رسید اما ما هم موقعیت‌هایی داشتیم که هیچ یک تبدیل به گل نشد. با این حال دیگر این بازی را فراموش می‌کنیم و تمرکز را روی بازی‌های لیگ می‌گذاریم. توقع داریم تماشاگران در آن بازی هم حافظیه را پر کنند، چون آن بازی نه تنها در صعود بلکه در قهرمانی لیگ هم تعیین کننده است. البته از مسئولان شهر و استان هم توقع داریم در آن مسابقه کنار ما باشند.

رجب‌زاده در خصوص رای کمیته انضباطی برای بازی این تیم مقابل استقلال ملاثانی نیز گفت: قرار است روز یکشنبه(۹ اردیبهشت) نماینده باشگاه ما برای ارائه توضیحات در خصوص آن مسابقه به کمیته انضباطی برود و می‌دانم که این کمیته هم به دنبال برقراری عدالت است. فکر می‌کنم همه چیز در خصوص دیدار با ملاثانی واضح است و بازی باید سه بر صفر به سود ما اعلام شود.

دیگر خبرها

  • مصدومیت ۱۴ نفر بر اثر واژگونی مینی‌بوس در جاده سنندج _ سقز
  • عادی نیست که پرسپولیس از تیم دهم جدول ۱۰ گل بخورد | درویش در تمدید قرارداد اوسمار حوصله کند | او تیم را خلع سلاح کرد | آدم به کارهای اوسمار شک می کند
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • کاپیتان تیم ملی فوتسال: تمرکز، فقط تمرکز!
  • رجب زاده: بازیکن لالیگایی، نقطه ضعف تیم ما بود
  • نقی‌زاده: در جام شگفتی‌ها تیم‌های بزرگی را حذف کردیم
  • تراکتور از ذوب‌آهن انتقام گرفت
  • چرا لیورپول روبن آموریم را نادیده گرفت؟
  • چند عکس دیده نشده از هنرمندی که «مست عشق» را روی پرده ندید